Når ord ikke strekker til

Noen ganger strekker ord bare ikke til. Oppholdet på Sun Rocks har vært en sånn opplevelse, det kan rett og slett ikke beskrives, men oppleves. Vi har blitt behandlet som prinsesser, men det er kanskje å forvente når vi betalte flesl for denne ene natta.

Her på hotellet har vi folk som gjør alt for oss, det var ikke snakk om at vi skulle bære bagene våre selv. Også nå som vi skal sjekker ut kommer to menn og henter bagene våre. Vi hadde vår egen "kontaktperson", som het Paris, som vi kunne spørre og få hjelp til av alt, men det kunne vi i og for seg få av alle de andre ansatte også. Ved bassenget kommer de å serverer oss og rer opp solsengene for oss. Da vi fikk rommet hvert kom de med en flaske vin på huset og et fruktfat. Og selv før vi hadde rukket å bruke håndklene våre, var de og ga oss nye. Store morgenkåper og tøfler har vi fått, og i det hele har de sørget for et perfekt opphold.

Utsikten fra balkongen er jo helt magisk, det samme er bassenget. Igjen kan ikke ord brukes for å beskrive hvor vakkert det faktisk er. Når vi ligger på solsengen på balkongen vår, ser vi vann og ingenting annet fremfor oss. Nedenfor er kun stupbratte klipper og flere hundre meter under oss er havet og alle cruisebåter.

A day to remember

Den siste dagen vi hadde på Milos hadde vi bestemt oss for å bruke en del penger på en seiltur med båten Oneiro. Vi møtte opp på kaia klokka 09 på morningen og ble godt tatt imot av skipets mannskap. Lite visste vi om hvor fantastisk dagen kom til å bli. Vi stoppet på de mest fantastiske steder og fikk se de mest utrolige ting. Vi badet og dykket i magiske omgivelser, har faktisk vanskelig for å sette ord på det hele. I den ene grotten hadde taket kolapset, så da vi kom inn med seilbåtens lille gummibåt, gjennom den lille passasjen, strømmet det inn "rays of light". Her var det nok å utforske, området rundt vannet var som månelandsskap og utrolig stort. Kapteinen var helt fantastisk og fortalte hele tiden spennende historier. Det er han dere ser på den lille gummibåten nedenfor btw, han hadde så lyst til å være med på et bilde, hahah.

Vi ble servert alle måltider på båten og de sørget virkelig for at vi aldri var sultne. På slutten av dagen samlet han alle bak i båten og vi ble servert fantastisk god tapas og sprit, hahah. Spriten de prøvde å servere var på hele 48%, noe som ikke var så altfor populært hos meg og Karianne. Det var nok fler som hadde prøvd å plassere hvor vi var fra, for da vi fikk faktisk fikk spørsmålet og vi sa vi var fra Norge reagerte alle som om det var noe de alle hadde gått å lurt på. I tillegg har vi fått utrolig mange spørsmål på Hellasturen om vi er søsken, men vil vel ikke akkurat si vi ligner?

Vi kom i snakk med de søsteste folkene, et ektepar fra vest-London som snakket så utrolig varmt og Norge, og fortalte hvor imponerte de var over hvor flinke skandinavere var i engelsk. De hadde vært på hele 40 greske øyer og kunne fortelle om en øy med 500 innbyggere, men hele 5000 geiter. Vi snakket også en del med et ungt par fra California og hadde alt i alt en helt fantastisk dag. Vi var ute på sjøen i hele 10 timer, noe jeg fortsatt ikke skjønner hvordan er mulig, da tiden gikk så altfor, altfor fort. Kapteinen sa faktisk at vi var en heldig gjeng, for dette hadde vært den beste dagen på sjøen i hele sommer. Det hadde tidligere blåst en del, noe som gjorde at de ikke kunne stoppe på alle steder. Vi tok en den bilder med goproen også, men de får nesten vente.

What a day

Greetings from Santorini!

For en dag det har vært idag. Dagen startet allerede klokka 08, hvor vi måtte opp for å pakke bagene våre og sjekke ut. Hotellet tilba seg å kjøre oss til havna, hvor ferden gikk videre mot Santorini. De hadde bare en economy billett igjen på båten, så Karianne var nødt å reise førsteklasse. For min del gjorde det ingen verdens ting, da jeg havnet ved siden av to sykt kule canadere. Vi ble sittende å prate lenge, og ikke bare de vanlige samtaleemnene, men politikk, skolesystemer osv. Morsomt var det også at de kunne en del om de skandinaviske landene, noen ganger mer enn meg faktisk... Sokrates og Daniel het de og gjorde båtturen til Santorini mye kortere.

Vel fremme i havna ble vi plukket opp av en fra hotellet som fraktet oss hit hvor vi bor for natta. Vi ble ikke lenge på rommet før vi bevegde oss ut for lunsj og is. Under lunsjen fikk vi besøk av verdens søteste katt. Dere kan tro jeg først ble skremt da jeg skulle betale, strakk meg etter vesken min og plutstelig, helt uforventet kjenner et stort dyr. Etter lunsjen bestemte vi oss for å ta gondolbanen ned til den gamle havnen, for så å ri på esler opp igjen. Det å ri på esler opp Santorini's bratte bakker er en gøy, men også noe skummel opplevelse. Esler er sta dyr og kan plutselig finne på å bare stoppe og da sitter du der. Eller de kan plutselig begynne å småkrangle eller skulle presse seg inn på altfor små steder.

Men dagen var ikke ferdig der. Vi tok buss videre fra Fira, hvor vi bor, til Oia, hvor du kan se den verdenskjente, spektakulere solnedgangen fra noen av øyas beste utsiktsplasser. Her spiste vi, mens vi nøt utsikten, før vi gikk å kikket på noen av de helt fantastiske hotellene som finnes her på Santorini. Planen nå er å straks bevege oss ut for noen drinker, før vi på nytt bytter hotell imorgen! Can't wait to show you.

Papafragas

Kan ikke tro det er gått to uker siden vi satte oss på flyet med kursen mot Athen idag. Tiden har gått så fort og jeg er overhode ikke lei ennå. Eventyrlystne som vi er satte jeg og Karianne idag kursen mot et sted kalt papafragas. Her er det laget en slags kanal som går under bakken og danner et minisund, hvis man kan kalle det, det. Deretter brukte vi den neste timen på å bare kjøre rundt på leting etter en strand. Vi trodde papafragas egentlig var en strand, men da vi fant ut at dette ikke var tilfelle dro vi ut på leting. Tror vi kjørte øya rundt og fikk hvertfall sett utrolig mye, før vi endte opp på stranda provatas. Det var stekende varmt, så ble en del bading før Karianne faktisk måtte gå å sette seg i skyggen litt. Imorgen blir det seiltur, noe jeg tror og håper vil bli et stort høydepunkt.

Speechless

Det er bare å fastslå, Milos er fantastisk vakkert! Det er ikke uten grunn at øya blir omtalt som en av Hellas sine vakreste. Etter å ha fått leid oss scooter, kjørte vi avgårde til stranda Sarakiniko, hvor smaragdblått vann møter hvite klipper. Naturen var slående vakkert og kunne tatt pusten fra hvem som helst. Vi ble bare noen timer da målestokken viste over 30 grader i skyggen og vi ikke hadde med oss hverken mat eller drikke. Med scooter er det lett å komme seg rundt på øya og vi kjørte derfor ned til Adamas, som er "hovedbyen" for lunsj i fire/fem tiden. Vi har ikke merket mye til den økonomiske krisen på reisen sålangt, det eneste var idag da vi skulle prøve å få fikset telefonen min. Pågrunn av situasjonen i landet fikk de ikke inn apple leveranser og det lot seg derfor ikke gjøre å fikse telefonen.

Artemis deluxe rooms

Igår presterte jeg og Karianne å låse oss ute fra hotellrommet vårt like før halv tolv. Heldigvis hadde ikke resepsjonisten dratt ennå, så det ordnet seg. Vi hadde ikke fått med oss at det var smekklås på døra og skulle bare stille et raskt spørsmål, da vi fant ut at vi ikke kom oss inn igjen.

For øyeblikket sitter jeg å nyter en fantastisk frokost med utsikt rett til havet, som dere kan se på bildet nedenfor. Husker dere jeg sa at jeg igår ble servert verdens beste appelsinjuice? Vel, da jeg kom for å spise frokost idag sto en kelner klar og spurte om jeg ville ha et nypresset glass appelsinjuice. Takket såklart ja og han satte i gang med å legge appelsiner i maskinen, ferskere juice får du ikke.

Som lovet får dere her bilder av hotellet og stedet vi spiser frokost. Vi bestilte hageview, siden det var noe billigere, men vet ikke riktig var som ligger i hageview, da vi har utsikt rett mot havet.

Milos

Kan vel starte med å opplyse om at det var selveste bryllypssuiten eller "the honeymoon suite" vi fikk utdelt i natt. Det kaller jeg lukus! Særlig da vi måtte opp klokka 07 idag tidlig for å rekke båten som gikk 0840. På kaia fikk vi slengt i oss litt pizza og sjokolade croissant før en 5 timers båttur ventet oss. Turen gikk faktisk overraskende fort, jeg sov de to første timene, før jeg og Karianne ble sittende å diskutere FN, relativitetsteorien og atomer. I havna ble vi plukket opp og fraktet til hotellet, nok en gang må jeg si meg målløs. Bilder kommer. Så idag har vi bare ligget på stranda, blitt servert det jeg tror må være den beste appelsinjuicen jeg noen gang har smakt, spist en tidlig middag og tenker etterhvert nå å gå ut for dessert. Gleder meg til å se hva Milos har å by på, det blir sagt at øya ble skapt en dag gud var i godt humør..

Upgrade

Som sagt ble det gjort en feil i hotellets systemer som førte til dobbeltbooking av vårt rom. Ikke at det gjorde noe for oss, for vi fikk oppgradert rommet vårt til det som må være et av hotellets fineste rom. Ingen av de andre rommene har hvertfall private solsenger på verandaen, ei like god plass. Fra rommet har vi nydelig utsikt over havet og Naousa by. For øyeblikket blogger jeg fra en av solstolene med en sval vind som gjør det utrolig behagelig. Temperaturen ligger på i underkant av 30 grader, og akkurat nå i sekstiden er sola på sitt beste. Ingenting slår de siste soltimene. Karianne ligger inne på rommet og tar seg en powernap, eller, hun har sovet en stund, så vet egentlig ikke om man kan kalle det en powernap da. Jeg skjønner henne riktignok utrolig godt, sengene her er såå gode. I tillegg har vi dyner også, i motsetning til mange andre steder hvor man bare får et tynt laken.

Hike

Tur hadde vi bestemt oss for og tur ble det. Vi gikk avgårde i dag tidlig og endte opp på en strand på andre siden av byen, hvor fant oss en spot og slo oss ned. Det var en strand uten så altfor mange folk, noe som passet meg bra da jeg på forhånd hadde bestemt meg for å gjennomføre en aldri så liten styrkeøkt. Det ble også tid til litt strandtennis, med litt trening tror jeg vi har potensiale til å bli gode, haha. Vi ble ikke så lenge på stranda, siden vi var så spente på å se det nye rommet. Da vi var tilbake på hotellet viste mobilen at det ble en tur på 8km, ikke så altfor verst med sekk på ryggen og i stekende varme. Vi så oss hvertfall godt fornøyde og feiret vår egen sprekhet med å kjøpe inn masse digg mat som vi nå sitter å gomler i oss i solsteken på vår egen veranda. Jeg kan si såpass som at vi sannsynligvis har fått et av hotellets suiter, vi er så utrolig heldige!! Bilder kommer i neste innlegg.

Naousa

Tenkte bare å vise området vi bor i sånn raskt. Naousa er en utrolig koslig by, hvor man føler seg veldig trygg og hvor selgerne tar nei for et nei og ikke forstyrrer stort. Byen består som de fleste av kykladenes øyer av små, hvite hus, gjerne med blå dører og vinduskarmer. Stranda dere ser nedenfor ligger rett ved hotellet og er den stranda vi ser utover når vi f.eks er ved bassenget eller spiser frokost. Dere kan også se noe av hotellets frokostutvalg, ahh, elsk!

Kalispéra

Etter å ha spist ute hver dag i 10 dager valgte vi idag å bestille roomservice opp på rommet. Så nå blir det tropical pizza, french fries og annen små tapas i senga. I går derimot dro vi som vanlig ut for å spise. Ingen av oss var riktignok så gira på middag, så da satte vi oss ned og bestilte crepe og some drinks, før vi bevegde oss videre for fler drinker og dessert nummer to.

Idag gikk turen til nok en ny strand, vi har faktisk aldri ligget på samme strand to ganger. Vi hadde kjøpt med oss en liten badeball som spretter på vannet, som vi hadde endel gøy med, men ellers går dagene i det samme; soling, bading og x antall cola og iskaffe. Stranda vi var på var sykt langgrunn og man måtte kjempelangt ut bare for å få vann opp til knærne. Imorgen tenker vi derimot å gå en hike, altså en gåløype, som forhåpentligvis ender på et vakkert utsiktspunkt. Viktig å få med seg noe mer enn bare sol og strender, når vakre Paros har så mye mer å by på.

Kalispéra

Etter å ha spist ute hver dag i 10 dager valgte vi idag å bestille roomservice opp på rommet. Så nå blir det tropical pizza, french fries og annen små tapas i senga. I går derimot dro vi som vanlig ut for å spise. Ingen av oss var riktignok så gira på middag, så da satte vi oss ned og bestilte crepe og some drinks, før vi bevegde oss videre for fler drinker og dessert nummer to.

Idag gikk turen til nok en ny strand, vi har faktisk aldri ligget på samme strand to ganger. Vi hadde kjøpt med oss en liten badeball som spretter på vannet, som vi hadde endel gøy med, men ellers går dagene i det samme; soling, bading og x antall cola og iskaffe. Stranda vi var på var sykt langgrunn og man måtte kjempelangt ut bare for å få vann opp til knærne. Imorgen tenker vi derimot å gå en hike, altså en gåløype, som forhåpentligvis ender på et vakkert utsiktspunkt. Viktig å få med seg noe mer enn bare sol og strender, når vakre Paros har så mye mer å by på.

lader batteriene

Her på Paros får vi virkelig tid til å lade batteriene. Mykonos var en mer intens øy, med mye liv, mens her på Paros er livet mye roligere. På kvelden er det likevel mye mylder og igår kom vi oss ikke hjem før nærmere 02. Vi ble sittende på en resturant i mange timer og bare snakke, mens vi ble servert vin på huset. Snakket gikk i alt fra A til Å, få jeg har så mange interassante samtaler med som med Karianne.

Idag var bølgene på sjøen såpass store at vi ikke kunne benytte oss av badebåtene for å komme oss til ønsket strand. Vi ble stående ved et taxistopp, riktignok uten at noen taxier var der. Før oss i køen var et eldre ektepar som visste seg å være fra norge, nærmere bestemt Stavanger. Da vi skulle til samme strand tilbø de seg å dele taxi med oss, siden taxiene ikke dukket opp så altfor ofte. De var begge to utrolige hyggelige og var svært kjent på øya, da de hadde feriert her i 12 år. Da vi skulle hjem kom de og spurte oss om vi ikke ville sitte på tilbake også, hyggelige som de var. Ikke nok med det, men de insisterte på å betale også, så det var jo utrolig snilt av dem. Det viste seg at vi hadde en del til felles da jeg fortalte at jeg spilte håndball. Mannen i paret hadde nemlig vært trener i 20 år og hadde god kjennskap til klubben min.

Nå skal vi etterhvert begynne å ordne oss før det blir ut for middag. Karianne sitter for øyeblikket og prøver å lære seg tysk av alle ting, hahahah. Vi snakkes

Aqua paros water park

Aldri for gammel for badeland, eller hva? Vi følte oss hvertfall ikke for gamle og ble faktisk sånn halvveis kjent med noen gutter fra New Zealand i tjueårene. Etter å ha snakket med dem forstocvi at vi egentlig er ganske heldige, da de hadde brukt et helt døgn på å komme seg til Hellas, mens vi bare bruker noen timer. De eneste naboene de har er jo Australia.

Dagen har derfor såklart gått i mye lek og bading. Imorgen blir det tilbake til strandlivet. Må bare skyte inn at hotellfrokosten her er magisk, alt er bare perfekt.

Just amazing

Idag tidlig gikk turen videre til Paros, og vi var fremme allerede før 11. Da vi ankom havna var det helt kaos og masse folk ville ha deg til å bo på sine hotell, til tross for at vi allerede hadde bestilt. Plutselig kom en gresk mann og begynte snakke med oss, før han la om til svensk og deretter norsk. Det viste seg at mannen egentlig fra kypros, men hadde bodd i Haslum og kunne norsk, svensk, dansk, spansk, italiensk, fransk, tysk, og såklart da også gresk. En annen greker begynte å snakke om Drammen og Asker og hvor mye hn elsket Norge, så i motsetning til resten store deler av verden, har faktisk befolkningen her nede kunnskaper om Norge.

En mann fra hotellet sto og ventet på oss med navnet vårt på et skilt og vi ble kjørt til havnebyen Naoussa hvor vi skal bo de neste dagene. Og jeg sier dere, hotellet er fantastisk!! Det er et spahotell med utsikt rett til havet. I tillegg hadde det skjedd en feil i bookingsystemet, så siste natten blir vi oppgradert og får et enda bedre rom. Rommet vi har nå er allerede dødsbra og går rett ut til bassenget, så når standarden på hotellet er såpass bra lurer jeg på hvordan vi kommer bo siste natten. Menneskene her er fantastisk hyggelige og alle ivrige etter å bistå med sin ekspertise. Jeg har sagt det før og sier det igjen. Akkurat nå er livet fantastisk. Jeg tar meg selv i å smile hele tiden og gleder meg over hvor priviligert jeg er som for dra på en sånn reise alene som 18åring. Å være 18 og hete Andrea akkurat nå er med andre ord ganske så greit.

Så nå sitter jeg og Karinne langs bassengkanten og har bestilt oss litt mat fra snacksbaren. Jeg, bruschetta med tomat, hvitløk, pesto og fersk mozzarella, Karianne, ikke overraskende, cheeseburger og det hun mener er de beste pommes fritesene hun noen gang har smakt. Og tro meg, Karianne har smakt mye frites, så når hun kommer med et sånn utsagn er det garantert bra.

Last night...

Siste kvelden i Mykonos by, men reisen har bare såvidt begynt. Apropos spontanitet bestemte vi oss rett etter gårsdagens innlegg å dra til Paros istedenfor Naxos. Vi fikk en veldig bra pris på et spahotell (!!), nok en gang med perfekt beliggenhet. Til tross for at vi prøver å tenke økonomisk, lever vi som dere ser likevel fantastisk. Blir trist å skulle forlate Mykonos, vi har hatt et veldig fint opphold her, men samtidig er det jo bare gode ting vi har i vente!

Idag endte vi litt tilfeldig på stranda Panormos, på andre siden av øya i forhold til der vi har pleid å være. Bussen til stranda vi hadde plukket ut i utgangspunket gikk ikke før om en god stund, og da hoppet vi like gjerne på første og beste mulighet. Da vi kom frem angret vi ikke en stund. Vannet var helt turkist og krystallklart, og her kunne vi ligge i ro uten store forstyrrelser. Sanden var deilig og hvit, og vannet varmt. Da vi skulle dra viste det seg at bussen ikke gikk før om en og en halv time, og vi gikk derfor og bestilte oss litt mat med utsikt over stranda og fjellene.

Nå har vi nettopp kommet inn døra etter en avsluttende dessert på favoritt resturanten her nede. Valget falt på sjokoladefondant, og som ikke det avrundet oppholdet vårt perfekt fant vi i tillegg pepsi max. For to pepsi max elskere var lykken stor.

Så nå ligger vi på hotell rommet, mette og tilfredsstilt. Vi sjekket ut i dag og tidlig, og ble gratis kjørt til det nye hotellet. Her var det to senger, så i natt har jeg en hel dobbeltseng for meg selv...deilig!

Imorgen blir det derfor tidlig opp, før turen går videre. Next stop, Paros!

Gratis bloggdesign fra Blogg.Wiki

hits