Christmas Vacation

Endelig ferie!
Det er så deilig å tenke på at juleferien endelig er et faktum og at vi har to uker uten stress, mas og lite søvn foran oss.  Skoledagen idag bar ikke akkurat mye preg av faglig innhold, tvert imot duket vi til langbord og koste oss med mandariner, kake og sjokolade. Alle julegaver er i boks, og etter tre vurderingssituasjoner denne uka, tar jeg ferie med god samvittighet. Fremover blir det mys foran peisen, med tente lys, oversizede genser, varme og gode sokker og julefilmer rullende på skjermen. Det blir baking, julemusikk, gaveinnpakning, grøt og god mat. Julen er virkelig fantastisk! Jeg kickstarter ferien med en skikkelig jentekveld hjemme hos meg ikveld, så kan allerede starte å glede meg til julebaking, julefilm og grøt til middag! I løpet av kort tid kommer også et DIY innlegg, med hvordan du lage kjempefin julepynt på egenhånd. 
Verdens beste boller

Regner med at jeg ikke er den eneste som elsker å bake i jula. Boller er vel ikke akkurat julebakst, men gud så godt det er! Hvertfall hvis du bruker denne oppskriften. Er det noe jeg er glad i så er det bakst. Det er så utrolig godt, og baker man det hjemme lukter det godt i hele huset. 

Det du trenger: 6 dl melk - 150 g smør - 1 pk gjær - 11⁄2 dl sukker - 2 ts malt kardemomme - 1 kg hvetemel - Valgfritt fyll (sjokolade, rosiner, kanel og smør etc) - 1 stk sammenvispet egg til pensling 

1. Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.

2. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

3. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

4. Del deigen i like store deler. Ha i valgfritt fyll og trill runde boller. Hvis du vil lage kanelboller, kjevler du ut deigen og smører på et lag med smør og drysser over kanel + sukker. Deretter ruller du den sammen, og skjærer opp i biter. 

5. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

6. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Voila! Gjør som jeg og Fanny gjorde, og server med kakao og krem. 

Jul igjen

Hei!

Denne helgen gikk utrolig fort, på fredag var jeg som sagt på teater og spiste nydelig mat, før jeg dro videre å feiret to venninner. På lørdag og søndag jobbet jeg mye, før jeg avsluttet helgen med Fanny. Vi bakte helt fantastisk gode boller i tre forskjellige smaker, sjokolade, rosier og kanel. Får vann i munnen av tanken. Til bollene hadde vi kakao og krem som vi koste oss med til film i sofaen. Blir ikke bedre. Vi så the Holiday, anbefaler den filmen på det høyeste, den er så utrolig søt.
Det nærmer seg jul med stormskritt, så det var utrolig koslig å bake litt, det hører jo jula med. Planen var egentlig å bake lussekatter da, men da vi ikke hadde noe safran ble det litt vanskelig. Glad i lussekatter som jeg er, blir det nok å bake noen på fredag når jentene kommer over, selvom de ikke blir bakt til selve luciadagen. Men hvem bryr seg vel om det, halloo?

Oppskrift på bollene kommer litt senere :-)

Desember background

Heyy!

Nå sitter jeg å knasker i meg litt godteri fra nidars julefavoritter, før jeg straks skal ut å spise og se på teater med noen nære familiemedlemmer. Stykket vi skal se har tydeligvis vunnet komiprisen 2014 og fått terningkast 6, så det gleder jeg meg veldig til! Etter det drar jeg videre for å feire to gode venninner, så tror kvelden idag blir veldig bra. Med gode venner, snacks og drikke kan ikke kvelden slå feil. Da får jeg i tillegg brukt en av de nye kjolene mine, tror jeg går for den sorte idag.

Igår hadde jeg litt tid til overs og la plutslig merke til at jeg hadde en oktoberkalender som bakgrunn. Det går jo ikke, så da lagde jeg meg like greit en ny. Tenkte å dele den, så er det bare å ta den i bruk hvis dere skulle ha lyst til det :-)Ha en super helg, ikke lenge til jul nå!

Nelly love

For noen dager siden bestilte jeg en pakke fra Nelly, så gleden var stor da jeg fikk hentemelding om at pakken var kommet fram igår. Jeg dro straks og hentet den, og er kjempefornøyd med alt jeg bestilte. Det var tilbud på dr. denim buksene, så de fikk jeg for bare 149, for et kupp! De var utsolgt i størrelse S, så jeg bestilte et par i XS, med lite tro på at de kom til å passe, men det viste seg å ikke være et problem. Buksene er såpass stretchy at det gikk helt fint, så det var opptur. Disse kjolene er så fine og deilige i stoffet. De er så classy og stilrene, love it! Det som er bra er at de passer til både fest og i mer formelle sammenhenger. Vanligvis kler jeg meg jo ikke likt på f. eks julaften med familien og på fest med venner, men disse kjolene passer perfekt til begge deler! Tenker å bruke disse kjolene med bare cups, sånn at man ikke ser stroppene som på disse bildene, uppsi.. 

Noe dere likte?

Not feeling great

Slik har dagen min sett ut til nå..De siste dagene har jeg egentlig vært forberedt på at jeg kom til å bli syk, siden jeg har hatt vondt i halsen helt siden forrige torsdag. Våknet idag med tett nese og hals, samt hodepine og vondt i halsen, så idag er jeg hjemme og tar det rolig. Blir vel å sette på en julefilm nå snart, ellers ikke noe spennede som skjer.

Håper alle har en fin dag!

Fargerik frokost

Tenkte å vise dere noe jeg har fått dilla på i det siste. Når dagene er grå og kalde, er det fint med en fargerik start på dagen. Denne frokosten er full av sunne næringsstoffer og gir deg den starten du trenger for å få en skikkelig bra dag. Ikke tar det deg lengre tid enn å smøre en brødskive heller. 


Gresk Yoghurt // mager Cottage Cheese // funsaft - fruktfest // blåbær // bjørnebær // bringebær // valnøtter

Godt, rask og enkelt er kombinasjonen som funker bra i hverdagen. "Det enkle er ofte det beste". Man kan jo også variere i det uendlige, med ulike typer bær, frukt, nøtter og frø. Godt er det hvertfall, og at det er sunt i tillegg er jo ikke akkurat en ulempe. 

Julekalender

Hei!

Idag våknet jeg opp og gleden var stor da jeg så det hang en gave i vinduet på kjøkkenet! Innpakket i gråpapir ventet denne fine treningsgenseren meg, elsker den allerede. Når man trener såpass mye som jeg gjør er det deilig å føle seg litt fresh på trening, og denne er så fin og deilig i stoffet. Er helt sikker på at jeg kommer til å bruke denne masse i fremtiden, en helt super start på desember.

Gratis bloggdesign fra Blogg.Wiki

hits